Hege Tøndel Jonli
Header

Bildeoppdatering

May 24th, 2012 | Posted by Hege in Diverse | Enkamera | Flerkamera

Vi kjører på med en ny bildeoppdatering. Har egentlig masse å skrive om, men siden bloggen ofte blir bortprioritert, så blir det i stedet nå et innlegg med bilder fra forskjellige produksjoner.

Jeg har fått prøvd meg litt mer på å filme handball, og synes faktisk det er rågøy. Her har jeg kamera 2 på en kamp i den nye Stjørdalshallen, og det kameraet skal ligge nært på spillere. Utfordrende og morsomt, men med god trening og en produsent som stoler på deg, så blir du bare bedre og bedre.

Her er jeg og Ella på jobb for NRK, og vi er klare til å gå inn live i midtnytt-sendinga fra hopprenn i Granåsen. Alltid spennende med direktesendt TV, og det er en litt annerledes jobb når man er ute med ett kamera og har kun deg selv å stole på. Sånn i motsetning til en flerkameraproduksjon altså.

Dagen etter var selve hopprennet, og dette var min kameraposisjon. Ok, kanskje ikke rett under hoppet, men jammen ikke langt unna!

På denne plattingen sto jeg og en annen fotograf fra utlandet og konkurerte om plassen. Vi filmet trenerne som var plassert rett fremfor oss.

Mens en av de andre fotografene sto plassert oppi denne liften. Han står rett ved hoppkanten, så han følger hopperne fra start til slutt i hoppet.

Fra en skisport til en annen. Her har OB-Team tatt turen over til Sverige for å filme langrenn. Vi brukte den nye og fine HD3-bussen til OB-Team.

Det er ikke bare bare å rigge til et langrennsløp. Kan dere tenke dere hvor mye kabler som må ut? Ja, det er veldig mye! Vi skal jo tross alt dekke hele løypa. Og for at kablene ikke skal bli overkjørt her og der, så må de ofte henges opp i trær eller graves ned. I dette tilfellet må vår kjære KK Hilde leke klatremus ;)

Er det en vinterjobb, så er det en vinterjobb. Da er det greit å kjøre ut utstyret med akebrett. Lek og jobb på samme tid – det er nøkkelen til en god arbeidsdag :D

Dette var min posisjon ute i løypa. Så her satt jeg da – i flere timer – og ventet på at skiløperne skulle komme. Plutselig var de der, og plutselig var de gått forbi. Så ja, mye jobb for kort tid… Men artig er det jo uansett.

Dette er bare resultatet av å sitte i skogen for lenge helt alene….

Men så plutselig kommer det en scooter forbi, og der sitter mentor Jon Ola og smiler bredt. Han hadde en artig jobb disse dagene. Man skulle tro det er bare behagelig å sitte bak på en scooter å filme en hel dag, men det er nok hardt fysisk arbeid det også.

Jeg har vært flink og lagt kabelen min i spenstige åtte-tall. Dette er faktisk en viktig del av nedriggen for at den skal gå smertefritt.

Så er vi plutselig på sommeridretten, og dette bildet er grabbet i fra TV-produksjonen på TV 2 sport. Dette var min første fotballkamp på kamera 3 for sesongen :) Meget artig å ha det kameraet, og du føler jo du sitter midt i alt som skjer. Noe du også forsåvidt nesten gjør…

Her er Jesper inne i RBK-garderoben for å filme litt for FotballExtra før hovedkampen på TV 2. Bare så synd det er FØR spillerne kommer inn. Jeg har alltid foreslått å ta intervjuene med spillerne inne garderobene, men på en eller annen merkelig måte så er ikke de mannlige kollegaene mine enige med meg…

Disse bildene er fra siste hovedkamp på Lerkendal der Rosenborg møtte Odd Grenland. Magnus tester mikrofonen og jeg gjør klart til spillerne ankommer stadion.

Glad kamerapie som synes hun har kremjobben når hun er på Lerkendal!

Her har vi rigget oss opp med et eget lite studio inne på stadion. Odd Rune Wolden er klar for å inn direkte på TV 2 når som helst!

Frode er alltid smørblid bak kamera og er en fryd å jobbe med!

Og en fryd å jobbe med er jo også disse to karene. Her kan jeg presentere Norges beste steadicam-operatør Daniel til venstre og hans steadi-assistent Andreas til høyre. Å springe langs sidelinjen med en steadicam er jo noe de fleste kunne prøvd og tenkt at det hadde vært piece of cake. Vel, jeg kan love dere det er vanskelig, men Daniel er råflink. Så om dere ser en kar som springer tulling ut på gressmatta etter dommeren blåser i fløyta på kampslutt, så er det store sjanser for at det er Daniel som er på tur – og han er kjapp!

Ja, jeg tror det får holde med bilder i denne omgang. Jeg skal prøve å være flinkere til å oppdatere senere, og kanskje gå grundigere inn i hver produksjon om dere er interesserte i det. Ikke vet vel jeg hva dere vil lese om, men av erfaring så vet jeg det er lett å underholde folk med bilder i allefall ;)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

  • HM says:

    Hei! Jeg syntes bloggen din er kjempespennende og lærerik. Post gjerne mer om hver enkelt produksjon, samt. mange bilder. Super blogg! :)



Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?