Hege Tøndel Jonli
Header

Ei kveldsvakt på NRK Tyholt

April 12th, 2012 | Posted by Hege in Diverse | Enkamera

Lenge siden forrige bloggpost nå, men jeg har flere bilder og artige produksjoner å fortelle om, så skal prøve å poste noen flere i dagene som kommer. Tenkte nå å fortelle om hvordan ei kveldsvakt på nyhetsavdelinga på NRK ser ut. Den kan jo selvfølgelig variere noe veldig fra dag til dag, siden nyhetene som skjer i verden ikke kan vites på forhånd. Når man trasker ivei på jobb som fotograf på nyhetsavdelinga, så aner man jo ikke hva man skal gjøre den dagen. Det er jo det som er litt spesielt og artig med denne jobben. Men dette er ihvertfall ei litt typisk kveldsvakt på Tyholt.

Her er Frode godt i gang med redigering. Det blir mye redigeringsarbeid på kveldsvakta, for det er mye som skal lages for å sy sammen ei hel sending. Noen ganger må vi ta over redigeringa for noen som er ferdig med arbeidsdagen sin, eller så er det klipping av småsaker osv.

Så var det tid for å legge på blokker. Da går de inn i det fine lille studioet, og mens de ser saken på en monitor der inne, så leser de på speaken. Sim salabim, så er saken nesten ferdig ;) Her er det reporter Stein som er i aksjon.

Når klokken nærmer seg 18.40 så er det tid for sending. Her ser vi Frank som er kveldens produsent og Sverre som er TOM (teknisk ansvarlig). Der styrer de det meste under sendinga, og de har alltid full kontroll.

Du skulle tro at det var litt anspent stemning inne i studio under ei direktesending, men nei da, disse folka er rutinerte. Her er Elisabeth godt i gang med kveldens sending.

Vi var faktisk to fotografer i studio denne kvelden, noe som ikke alltid er tilfelle. Hvis vi har gjester i studio, så er det så absolutt en fordel med to fotografer, men ofte springer bare en mann mellom to kamera.

Å ha fokuskontrolleren på høyresida, og zoomen på venstresida er jo helt bakvendt fra det jeg normalt bruker. Det er en gammel NRK-standard som bare har blitt hengende igjen, og mange bruker den fortsatt. Jeg skjønner bare ikke hvorfor :)

Etter den første sendinga er ferdig, så er det bare å begynne å forberede seg til neste sending som er 20.55. Da er det kanskje noen av nyhetssakene som skal kortes ned, for denne sendinga er jo tross alt 15 minutter kortere. Etter dette er gjort så er det å forberede neste arbeidsdag. Parkere biler, rydde opp i minnekort, ladde batteri osv.

Men hvis du har riktig så god tid, så kan du ta deg en tur innom Teknisk Sentral for å se om det er noe spennende som skjer der;)

Og denne kvelden var SUPER-ANNA på jobb! Hun styrer alt av linjer som går ut og inn og hit og dit på radio-siden. Ganske heftig jobb med andre ord, og hun har kontroll altså. Her kan det ringe telefoner i ett sett, men Anna kan alltid hjelpe. Det største marerittet på denne arbeidsplassen er om det plutselig blir stille på en av radio-kanalene. Da kan det være høy temperatur her inne…

Ja, så var det påskegodt på jobb! Fantastisk!! NAM!

Så nå har dere fått et innblikk i hvordan ei kveldsvakt på NRK kan se ut. Men som skrevet tidligere så kan den være helt annerledes også. Kanskje er vi sendt ute med strata og har live-innslag i sendinga ute i felt, og da er det jo alltid like spennende å se om teknikken er med oss hele veien.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?