Hege Tøndel Jonli
Header

Bryllupsfilming – å fange de viktige øyeblikkene

June 2nd, 2011 | Posted by Hege in Diverse | Enkamera

Lørdag den 21. mai var det en stor dag for Mona og Tor Oddvar. De ga hverandre sitt ja i kirka på Fannrem, og hadde en veldig fin bryllupsdag. Jeg ble leid inn som bryllupsfotograf den dagen, og fikk æren av å forevige denne store dagen på film. Jeg ser på dette som en stor oppgave, og det å prøve å få med mest mulig av de magiske øyeblikkene kan være en utfordring. Det var første gangen jeg gjorde en slik jobb, så jeg planla litt i hodet før denne dagen kom. Det viktigste var det som foregikk i kirka, og jeg ville samtidig ikke være noe i veien eller trekke noe oppmerksomhet, så det å finne den rette balansegangen kan være vanskelig. Men jeg tror jeg løste det greit, og jeg gleder meg til å begynne å klippe på det.

Jeg var først og fremst gjest i bryllupet, siden brudeparet er gode venner av meg og min familie, men tok jobben veldig seriøst for det. Selv om brudeparet selv ikke forventet seg så mye, så vil jeg gjøre en god jobb når jeg først står der med et kamera. Jeg har alltid vært veldig lettrørt, og det var jo heller ikke noe unntak denne dagen. Det å se Mona komme opp kirkegulvet i verdens nydeligste brudekjole gjorde at tårene presset på også hos meg. Da er det vanskelig å stå bak et kamera og skal konsentrere seg om det. Ikke nok med det, men da står du jo gjerne fremst i kirka og alle kan se at du gråter også…

Jeg filmet med Canon XF 305 som tar opp i full 1080p HD-video og som støtter opp til 50 Mpbs datastrøm. Dette er et kamera som jeg liker veldig godt å bruke, og det gir utrolig fine bilder. På lydsiden er det heller ikke så værst. Jeg funderte frem og tilbake på om jeg skulle sette ut mikrofoner etc for å ta opp lyden bedre, men lyden ble helt ok kun med den innebygde stereomikrofonen.

Min søster Tina fikk ansvaret for stillbildefotograferingen av brudeparet, og som snart høygravid, så har jeg aldri sett noen med så stor mage flydd frem og tilbake, opp og ned, for å ta de beste bildene. All kred til henne for jobben hun gjorde den dagen. Under selve brudebildene etter kirka så var jeg med som hennes personlige assistent, noe som innebar lyssetting og den store objektiv-skifteren… Jeg syntes det var kjempemorsomt, og jeg håper og tror at brudeparet selv vil bli fornøyd også.


Dette var et av de bildene jeg tok. Her ser vi mamman min som forlover, men i fokus er det utrolig stilige brudeparet!


Foto: Tina Tøndel Jonli.

Jeg må først gjøre oppmerksom på at ingen av disse bildene er redigert enda. Kameraet vi brukte for å ta brudebildene var Canon EOS 5D mark II. Vi brukte to forskjellige objektiver, men for det meste Canon EF 70-200 f/2.8L IS II USM. Fantastisk lyssterk telelinse som gir flotte bilder.

Ellers utover kvelden så ble alle talene, oppskjæring av bryllupskaken og brudevalsen festet på film. Rundt 21-tiden pakket jeg ned kameraet og ble med på en skikkelig fest. Herlig jobb i et herlig bryllup! Jeg gratulerer Mona og Tor Oddvar med en kjempefin dag. Dere var helt nydelige begge to!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?