Hege Tøndel Jonli
Header

På fotballkamp i Ålesund

June 5th, 2011 | Posted by Hege in Flerkamera

Sist søndag så tok jeg fly til Ålesund på jobb for OB-Team. Hovedkampen denne runden var i Tromsø da de møtte Brann, og det var i utgangspunktet dit jeg skulle, men så ble jeg flyttet om til produksjonen i Ålesund i stedet. Og det synes jeg faktisk er helt greit, for jo mindre produksjonene er, jo artigere og mer lærerrikt er det!

Jeg var den eneste i crewet som kom ifra Trondheim denne dagen, og siden jeg måtte ta fly via Oslo for å komme meg dit, så dukket jeg opp en time etter oppmøtetid på Colorline stadion. Det betyr at jeg kom til ferdigrigget kamera, noe som man aldri kan klage på… Vi hadde totalt 5 kamera og 4 fotografer. Kamera 1 er totalkamera og viser store bilder under hele kampen, kamera 2 og 3 er nærbildekameraer som ligger nært på passiv og aktiv spiller til enhver tid. Kamera 4 (som jeg hadde) er kameraet som er plassert på en av kortsidene av banen og som primært følger spillet hele tiden for å vise andre vinkler av spillet. Det femte kameraet er det som brukes før, under og etter kamp på intervjuer. Det er normalt fotografen på kamera 4 som tar disse bildene, men på colorline stadion så var det såpass kronglete og komme seg til spillertunnelen raskt nok, så jeg tok disse bildene kun før kampen, så var det kamera 3 som gjorde intervjuene i pausen og etter kampslutt.

Det var en artig opplevelse å være på en ny stadion og filme, og ikke minst jobbe sammen med nye mennesker. Etter vi var ferdige med nedriggen, så dro de fleste av crewet tilbake med fly til Oslo, og jeg tuslet til hotellet som jeg skulle overnatte på. Ålesund er en veldig fin by, og jeg gikk litt rundt i byen før jeg gikk på hotellrommet for å se fotballekstra på TVn.


Her er jeg i posisjon for kamera 5 i flash. Vi ser også kamera 3 som sitter på sportsdolly rett utafor spillertunnelen.


Et superbilde fra posisjonen til kamera 4… Følte jeg måtte dukke for å få med meg alt på grunn av storskjermene som hang på kortsidene.

Ålesund slo, ikke overasskende, Viking med god margin i denne runden. Neste fotballkamp jeg skal filme er på hjemmebanen til Viking i Stavanger, for da møter de Brann i hovedkampen på TV2.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?